Nog net op tijd voor de vakantie komt Samsung met twee nieuwe ‘familiecamera’s’. De PL70 en PL55 zouden eenvoudig zijn in de bediening en kunnen naast foto’s ook filmpjes opnemen. De P70 doet dat zelfs in HD.

In beide camera’s heeft Samsung een 12,2-megapixelsensor weten te proppen. Ook beschikken de twee toestellen over een lens met 5x optische zoom, en hebben ze elf scènestanden aan boord, waarop de camera’s zich vanzelf kunnen instellen.

Bijzonder is de Smart Face Recognition-techniek. Hiermee kan de camera tien gezichten opslaan in het interne geheugen. Zo zijn razendsnel alle foto’s van specifieke personen te raadplegen.

Deze functie is alleen beschikbaar op de PL70. Deze camera is ook de enige van dit nieuwe stel met de mogelijkheid om HD-video op te nemen. De video’s worden opgenomen in 720p (1280x720). Om de camera via hdmi op een HD-tv aan te sluiten, moet echter wel een aparte adapter worden aangeschaft.

Ook de PL55 kan filmpjes opnemen, maar dat gebeurt in een resolutie van 640x480. Daarnaast heeft deze camera digitale beeldstabilisatie, terwijl de PL70 ook over optische stabilisatie beschikt. Verder heeft de PL70 met 3 inch een iets groter scherm dan de PL55 (2,7 inch).

De twee nieuwe camera’s komen in augustus in de winkels te liggen. De toestellen zullen allebei in het zwart, zilver en rood te koop zijn. Daarnaast komt er van de PL55 ook een blauwe uitvoering, terwijl de PL70 tevens in het roze verschijnt. De prijzen bedragen 159 euro voor de PL55 en 229 euro voor de PL70.