Eeuwig bij de tijd blijven: dat is in feite wat Casio belooft met zijn nieuwste atoomhorloges. Volgens de fabrikant hoeft men bij deze polsklokjes namelijk nooit de batterij te verwisselen.

Het woord ‘atoomhorloge’ klinkt misschien wat Hiroshima-achtig, maar men hoeft zich geen zorgen te maken: de nieuwe horloges binnen Casio’s Edifice-serie bestaan niet uit nucleaire materialen. Wel beschikken ze over een ontvanger, waarmee ze in contact staan met zes atoomklokken verspreid over de wereld.

Volgens Casio geven de horloges daardoor altijd de juiste tijd aan, ook als de gebruiker op Heathrow uit het vliegtuig stapt. Atoomklokken zijn namelijk de meest precieze uurwerken op deze planeet. In een miljoen jaar lopen ze ongeveer één seconde uit de pas. Kwartshorloges lopen volgens Casio iedere maand al enkele seconden uit de pas.

De drie nieuwe horloges – de EQW-M1000D-1AER, EQW-M1000DB-1AER en EQW-M1000DC-1AER – zijn 1,3 centimeter dik en hebben een 3D-chronograaf aan boord. De horloges zijn daarnaast waterbestendig tot 10 Bar/100 meter diepte.

Ook hebben de nieuwe modellen een stevige batterij, die zichzelf bovendien oplaadt via zonlicht. Volgens Casio hoeft men de batterij daardoor nooit te verwisselen. De drie modellen – de EQW-M1000D-1AER, EQW-M1000DB-1AER en EQW-M1000DC-1AER – zijn inmiddels verkrijgbaar voor respectievelijk 299 euro, 329 euro en 399 euro.