Camerafabrikant Olympus heeft de µ TOUGH-6010 aangekondigd. Dit moet een stoere compactcamera worden, bedoeld voor het zware werk en waterdicht tot drie meter diepte.

De nieuwe camera zou temperaturen aan kunnen van -10 graden Celsius en elke val van 1,5 meter hoogte overleven. De nieuwe ‘Tough’ is dan ook speciaal bedoeld voor sportieve types, die tijdens hun vakantie graag een beetje bungeejumpen, skiën of off-road fietsen.

Niet alleen is de camera taai, hij kan ook scherpe foto’s maken – zelfs als men op de mountainbike een heuvel afraast. Daarvoor beschikt het toestel over Dual Image-stabilisatie, waarbij zowel optische als digitale stabilisatietechniekek worden gebruikt om beweging uit trillende beelden te halen.

Daarnaast heeft het apparaat een 3.6x optische groothoekzoom. Voor het maken van foto’s kan men kiezen uit verschillende ‘artistieke’ filters, zoals Pin Hole, Pop Art, Fish-Eye en Sketch. Het 2,7-inch scherm is ondertussen uitgerust met een speciale beschermlaag die ervoor moet zorgen dat zonlicht, krassen en vocht geen vat krijgen op de camera.

De nieuwe Tough verschijnt in de kleuren grijs, blauw en rood. Eind deze maand is het toestel te koop. De prijs zal ongeveer 350 euro bedragen.