De Samsung M7600 Beat DJ is een mp3-speler die van muziek luisteren een actieve bezigheid maakt. Naast de mediaspeler en de geïntegreerde fm-radio is er namelijk ook het BeatDJ-programma.

Dit programma maakt het mogelijk om effecten toe te passen, zoals tempoverandering of echo, op het afgespeelde nummer. Ook het toevoegen van geluidseffecten zoals sirenes of een explosie is mogelijk. De touchscreen reageert bovendien direct op scratches die de gebruiker kan maken.

Het resultaat knalt direct uit de speakers dankzij ICEpower van Bang & Olufsen. Natuurlijk is er ook een 3,5 millimeter koptelefooningang. De amoled-touchscreen is 2,8inch groot. Tevens is er een 3 megapixel camera aanwezig met onder andere autofocus en een flitser.

Met de hsdpa-verbinding van de Samsung M7600 Beat DJ is het mogelijk om het web af te surfen. De ingebouwde Find Music-service maakt het zoeken en kopen van muziek via internet gemakkelijk.

Om het geheel af te maken is het mogelijk om filmpjes te maken, video's te bekijken en dankzij de organiser en documentviewer is het ook mogelijk om Word- of PDF-bestanden te bekijken. De Samsung M7600 Beat DJ kost 400 euro.