De Japanse elektronicafabrikant Sony heeft aangekondigd dat het de PlayStation Eye – de camera van de PlayStation 3 – zal uitbreiden met gezichtsherkenning.

De PlayStation Eye krijgt nieuwe software, waarmee de camera in staat zou zijn om geslacht en leeftijd af te lezen, zei Kish Hirani vorige week namens Sony. Ook kan de camera dankzij de nieuwe software gelaatstrekken herkennen, zoals de neus, ogen en oren. ‘Hij kan zelfs detecteren of je glimlacht of niet’, aldus Hirani, hoofd ontwikkelaarsdiensten bij Sony Computer Entertainment Europe (SCEE).

De camera lijkt een belangrijke rol te spelen binnen Sony’s toekomstplannen voor de PlayStation 3. Eerder werd al bekend dat de PlayStation Eye één van de pijlers zal zijn bij de nieuwe bewegingsgevoelige besturing die naar de spelcomputer komt.

Tijdens de E3-gamebeurs in Los Angeles in mei, introduceerde Sony een nieuwe bewegingsgevoelige afstandsbediening. Deze controller krijgt een lichtgevende rode bol bovenop, die door de PlayStation Eye wordt gevolgd. Hierdoor kunnen bewegingen met de afstandsbediening omgezet worden in acties in het spel.