Hardwarefabrikant AC Ryan lanceert deze week een nieuwe mediaspeler, waarmee men muziek, foto’s en films in Full-HD kan afspelen. Het is volgens AC Ryan het eerste apparaat in zijn klasse dat een prijskaartje krijgt van onder de 150 euro.

De nieuwe mediaspeler heet Playon!HD en beschikt over verschillende aansluitmogelijkheden. Zo kan men mediabestanden in Full-HD naar de speler streamen via het netwerk: daarvoor is er een netwerkaansluiting aanwezig, en kan eventueel los een Wireless N 300Mbps-adapter bijgekocht worden.

Daarnaast zijn mediabestanden afspeelbaar vanaf geheugenkaartjes: hiervoor beschikt de mediaspeler over een eigen kaartlezer. Ook heeft het apparaat ruimte voor een harddisk van 3,5 inch.

De Playon!HD is uitgerust met een nieuwe chipset van Realtek. Die moet ervoor zorgen dat (Full-)HD-films soepel over de tv rollen. Daarbij beschikt het apparaat uiteraard over een hdmi-aansluiting, maar ook component- en composietstekkers zijn erop aan te sluiten.

De mediaspeler ondersteunt een fiks aantal bestandsformaten en codecs, waaronder avi, mkv, h.264, mov, mpg en DivX. Ook internetradio is ermee af te spelen. Het apparaat is vanaf donderdag verkrijgbaar en gaat in Nederland 149 euro kosten.