Packard Bell heeft donderdag een laptop gelanceerd die de vorm heeft van een vlinder. Deze EasyNote Butterfly s blijft tot acht uur rondfladderen op één acculading.

Volgens Packard Bell is de Butterfly een stuk energiezuiniger dan ‘normale’ laptops. Met de PowerSave-knop kunnen gebruikers handmatig de grafische kaart uitzetten voor een langere accuduur.

De EasyNote Butterfly kan daarnaast worden voorzien van een ssd. Zo’n opslagstation gebruikt compacter, lichter en energiezuiniger flashgeheugen dan een gangbare harddisk. Dit kan zorgen voor een 10 procment langere batterijduur, aldus Packard Bell. Ook de zuinige led-display en Intel ULV Core-processor moeten bijdragen aan die maximale batterijduur van een volledige werkdag.

De slanke, vlindervormige laptop heeft een zwart met zilver gekleurde cover, met afgeronde hoeken en een palmsteun van geborsteld aluminium. Hij weegt 1,8 kilo en is nog geen 2,5 centimeter dik.

Het scherm meet 13,3 inch en levert een resolutie van 1366x768 pixels. In de ‘grafische modus’ worden beelden verzorgd door een ATI Mobility Radeon HD 4330 videokaart. De laptop beschikt verder over ddr3-geheugen en een hdmi-aansluiting. De EasyNote Butterfly s is inmiddels verkrijgbaar. De prijs begint bij 599 euro.