Elektronicafabrikant werkt aan een compacte camcorder, die de concurrentie aan moet gaan met popualire minicamera’s als de Flip Mino HD en Creative Vado. Deze HMX-U10 wordt echter niet zomaar HD, maar Full-HD.

Het grote verschil zal ‘m dus zitten in de resolutie: bij Full-HD hebben we het over 1920x1080 pixels, wat een stuk scherper is dan ‘normaal’ HD (1280x720). Net als zijn concurrenten gebruikt Samsungs minicamera flashgeheugen om beelden op te slaan. Men kan er zelf SD(HC)-geheugenkaarten in stoppen, voor vele gigabytes aan opslagcapaciteit.

Om de Full-HD beelden in vol ornaat op een tv te kunnen bekijken, voorziet Samsung het apparaatje van een hdmi-uitgang. Ook zit er een 2-inch schermpje op. Toch blijft de minicamera erg klein: de afmetingen bedragen 103x56x15,5 millimeter en het gewicht komt niet voorbij de 95 gram.

De video’s worden opgenomen in het H.264-formaat. Deze filmpjes zijn met een enkele druk op de knop op Youtube te zetten, maar kunnen ook aan boord van de camcorder bewerkt worden. Naast filmpjes schiet het kleinood ook 10-megapixel foto’s.

De HMX-U10 wordt gevoed door een oplaadbare lithium-ionbatterij. Hoeveel uur deze mee gaat op een volle lading, is nog niet bekend. De camera is vanaf september verkrijgbaar in de VS en komt vermoedelijk daarna naar Europa. De prijs zal zo’n 200 dollar (ongeveer 140 euro) bedragen.