Logitech lanceert in september een draadloze drumcontroller voor de PlayStation 3. Dit slagwerksysteem is speciaal vervaardigd voor de Guitar Hero-franchise, aldus Logitech.

De Wireless Drum Controller voor de PS3 bestaat uit drie drum-heads en twee bekkens. Elk onderdeel kan volgens de fabrikant volledig naar eigen inzicht op de juiste hoogte en afstand ingesteld worden. Daarnaast belooft Logitech een authentieke speelervaring, dankzij ‘soepele, uiterst gevoelige drumpads’.

Het ontwerp van de Logitech Wireless Drum Controller voorziet in een verzonken rand, om incidentele rimshots te voorkomen. Het volledig stalen kickpedaal is ondertussen uitgerust met een instelbare veer. Volgens Logitech werkt de Wireless Drum Controller tot vijftig uur aaneengesloten op twee AA-batterijen. Bovendien zou het drumstel eenvoudig en snel op te bergen zijn.

Naast het drumstel brengt Logitech in september ook een nieuwe draadloze gitaar uit voor de PS3. Ook deze Wireless Guitar Controller is bedoeld voor Guitar Hero en krijgt een prijskaartje van 199 euro. Bijzonder aan deze zwarte gitaar is dat hij gemaakt is uit één stuk hout en voorzien is van rozenhouten hals en metalen frets.