Sony heeft dinsdag een nieuwe serie extra compacte Walkmans gelanceerd. Deze E-serie lijkt op te moeten boksen tegen Apples populaire iPod nano.

De E-serie Walkman beschikt over net zo’n klein scherm als de nano: 2 inch. Hoewel dit scherm vrij mini is, kan men er toch foto’s en films op kijken.

De nadruk ligt echter op muziek. Sony heeft de nieuwe Walkman voorzien van zogeheten ‘Clear Audio’-technologie. Deze geluidstechniek moet zorgen voor een dynamische sound, waarin alle details goed te horen zijn.

Ook beschikt het mediaspelertje over een vijf-bands equalizer en zit er een Dynamic Normalizer aan boord, voor een soepele overgang tussen nummers van verschillend volumeniveau.

Naast populaire video-, foto- en audioformaten, spelen de nieuwe Walkmans uit de E-serie ook radio af. Uitzendingen kunnen ook worden opgenomen.

De slanke Walkman (9,3 millimeter) heeft een oplaadbare accu die goed is voor dertig uur muziek luisteren of zes uur film kijken. Het apparaatje is vanaf eind september verkrijgbaar. In Nederland verschijnt de mediaspeler in het zwart en rood.

De Walkman zal te koop zijn in drie varianten met 4, 8 en 16GB. De prijzen zullen respectievelijk 80, 100 en 130 euro bedragen. Daarnaast brengt Sony een bundel uit, waarin naast de 8GB-Walkman ook een speakerdock zit. Dit pakket zal 140 euro kosten.