Logitech lanceert vier nieuwe speakersystemen voor computers. Alle vier bieden volgens Logitech 360-graden geluid. Het topmodel wordt de Logitech Speaker System Z523.

Deze Z523 bestaat uit twee slanke satellietspeakers en een 6,5-inch ‘down-firing’ subwoofer. Volgens Logitech produceert dit gevaarte ‘zeer stevige, écht voelbare bastonen’. Deze speakerset heeft een vermogen van 40 watt RMS. Daarmee wordt volgens de makers een ruimte probleemloos gevuld met ‘vol, dynamisch geluid’.

Bijzonder aan de nieuwe geluidsset zijn de speakerdrivers. Die zijn in de satellietspeakers zowel voorwaarts als achterwaarts gericht. Hierdoor wordt het geluid consistent en gedoseerd verspreid in de ruimte, aldus Logitech. Verder beschikt het setje over een mini-jackingang en een RCA-aansluiting.

Voor wie de Z523 te krachtig vindt, verschijnt er ook een kleiner broertje: de Z323. Deze kent vergelijkbare specificaties, maar is met 30W iets minder luidruchtig. Beide speakers zijn vanaf september verkrijgbaar voor 60 (Z323) en 100 euro (Z523).

Daarnaast brengt Logitech ook twee speakersets uit, waarbij de subwoofer maar helemaal is weggelaten. Deze 2-kanaals Z320 (10W) en Z520 (26W) moeten het zonder RCA-aansluiting stellen, maar hebben wel een minijackopening aan boord. Ze gaan vanaf september voor respectievelijk 50 euro en 100 euro over de toonbank.