LG werkt in het geheim aan ’s werelds eerste mobieltje met 21:9-breedbeeldscherm, zo meldde Plugged vorige week. Inmiddels is er een eerste filmpje van deze BL40 online verschenen en dat levert een hoop nieuwe inzichten op.

Zolang LG nog niet met een officiële aankondiging komt, blijft deze vierde telg uit de Black Label-serie tot het rijk der geruchten behoren. Maar het bewuste filmpje maakt toch een behoorlijk officiële indruk.

Eerdere geruchten rond het unieke breedbeeldscherm – 21:9 is een verhouding die alleen terug te vinden is bij Philips’ Cinema-televisie – worden door het filmpje bevestigd. Ook de eerder genoemde resolutie – 800x345 pixels – schijnt te kloppen.

De clip biedt echter nog meer informatie. Zo zou het scherm van de BL40 een diagonaal van liefst 4 inch (10 centimeter) hebben. Ook is het krasbestendig en wordt het voorzien van multitouch-technologie.

Daarnaast zou de nieuwe BL40 volgens het promofilmpje beschikken over een Active Flash-gebruikersinterface, gprs en 7,2 Mbps hsdpa. Voorts wordt het apparaat voorzien van een 10-megapixel digitale camera met Schneider-Kreuznach-lens en flitser. Ook een mini-jackaansluiting lijkt niet te zullen ontbreken. Het nieuwe mobieltje zou nog dit jaar op de markt komen.