Elektronicafabrikant Sony werkt aan een nieuwe versie van de uiterst compacte Vaio P-laptop. De nieuwe uitvoering moet onder meer sneller opstarten.

Volgens computerblog Techradar.com kwam Sony’s eerste Vaio P na de lancering eerder dit jaar onder vuur te liggen. De 8-inch minilaptop was een stuk kleiner dan doorsnee netbooks, maar had ondertussen minstens evenveel kracht onder de motorkap, terwijl het scherm een uiterst scherp plaatje weergaf. Dit maakte de minicomputer echter vrij duur, aldus Techradar, terwijl de keuze voor Windows Vista zorgde voor een opstarttijd van zeker anderhalve minuut.

Toch heeft Sony met het prijzige notebookje de zakelijke markt weten aan te spreken. Daarom zou het bedrijf een opvolger plannen. Over deze nieuwe generatie, die door Techradar wordt aangeduid als ‘Vaio P Mark II’, zijn nog weinig gegevens bekend.

Wel meldt het blog dat de nieuwe Vaio P sneller zou opstarten. Mogelijk heeft dit te maken met de lancering van Windows 7, die in oktober plaatsvindt. De nieuwe minilaptop zou namelijk ook in oktober of november op de markt komen.