Lenco heeft aangekondigd dat het begin september op de IFA-beurs in Berlijn een nieuw digitaal fotoalbum zal introduceren, de DPA-800. Dit compacte fotolijstje op albumformaat zou evenveel prenten kunnen herbergen als zestien ouderwetse, grote fotoalbums.

Gebruikers kunnen de DPA-800 als een echt fotoalbum doorbladeren, aldus Lenco. Maar er is ook een diavoorstelling beschikbaar, waarbij de foto’s automatisch worden afgespeeld. Dat is allemaal niet bijzonder nieuw, maar de ingebouwde accu is wel handig. Hiermee werkt het apparaat ongeveer drie uur, wat genoeg is om bij vrienden thuis even de vakantieplaten te showen. De bijgeleverde beschermhoes moet het apparaatje ondertussen in topconditie houden.

Het digitale fotoalbum beschikt over een scherm met een diameter van twintig centimeter. De resolutie van de display bedraagt 800x600. Daarbij heeft het apparaat 2GB eigen geheugen, wat tot 16GB is uit te breiden via SD-, MMC- en MS-geheugenkaarten. Hiermee passen er maximaal 10 duizend foto’s in het album. Vroeger waren daar volgens Lenco zestien grote albums voor nodig.

Bij de DPA-800 levert Lenco ook software, om de formaten van foto’s automatisch aan te passen voor het album. Zo nemen de platen niet meer geheugenruimte in dan noodzakelijk. Daarnaast wordt er een standaard bijgeleverd, waarmee de fotolijst thuis kan worden neergezet.

Het digitale fotoalbum is vanaf september verkrijgbaar. De DPA-800 verschijnt in de kleuren zwart, wit met beige, en rood. De prijs zal 159 euro bedragen.