Voor bewegelijke videofanaten lanceerde LaCie dinsdag de LaCinema Rugged HD. Dit is volgens de fabrikant de eerste portable HD-mediaspeler.

De LaCinema Rugged HD ziet er stevig uit en dat is ook de bedoeling: men moet het apparaatje zo in de tas kunnen smijten, om hem vervolgens zowel thuis als bij vrienden op de HD-tv aan te kunnen sluiten. Deze mediaspeler heeft een ingebouwde harddisk van 500GB. Hierop zijn foto’s, video’s en muziek op te slaan en af te spelen, aldus LaCie.

Voor HD-films ondersteunt de Rugged HD verschillende videoformaten, waaronder H.264, mkv, wmv9 en mpeg-4. Ook wordt een flinke verzameling geluidsindelingen ondersteund. Deze content is via de usb-aansluiting vanaf een pc of Mac op de harddisk te zetten.

Vervolgens kan het apparaatje met een hdmi-snoer worden aangesloten op een HD-tv, om beelden in resoluties tot 1080p op het grote scherm te toveren. Ook is er een optisch-digitale aansluiting aanwezig, voor aansluiting op surroundversterkers. Is er geen HD-apparatuur voor handen, dan kan men de analoge aansluitingen gebruiken.

De mobiele mediaspeler is daarmee behoorlijk veelzijdig, maar het prijskaartje is dan ook niet van de lucht. De LaCinema Rugged HD is nu verkrijgbaar voor 350 euro.