Hoewel Microsoft en Razer dit jaar een paar goede draadloze gamemuizen op de markt brachten, zweren de meeste pc-gamers bij bedrade muizen. Omdat die draad nog wel eens in de weg wil zitten, introduceerde Roccat donderdag de Apuri: een speciale usb-hub die de muiskabel netjes uit de weg houdt.

Bovenop deze Roccat Apuri is een flexibele rail te vinden, waar men de kabel van de muis overheen kan leiden. Het snoer moet hierdoor niet meer in de weg komen te zitten, aldus Roccat. Volgens de fabrikant krijgt de gamer daardoor het gevoel dat hij met een draadloze muis speelt, ‘maar dan zonder de responsvertraging of lange oplaadtijden’.

Daarnaast is de Apuri een usb-hub, met ruimte voor vier usb-apparaten. Omdat de hub zijn eigen voeding heeft, is er vrijwel alles op aan te sluiten. Bovendien geeft dit de Apuri genoeg energie voor de nodige blingbling: het apparaat is voorzien van blauwe leds.

De Apuri is het eerste resultaat van Roccats nieuwe productlijn, die de Duitse fabrikant eerder deze week introduceerde. Deze productlijn, het Smart Desktop Management System of SDMS, moet voorzien in accessoires voor pc-gamers, waarmee het computerbureau ordentelijk en functioneel is in te richten. De nieuwe usb-hub is volgens Roccat per direct verkrijgbaar. De prijs bedraagt 40 euro.