‘De perfecte partner voor familie uitstapjes, kampeer- en reisvakanties’, aldus Mio over zijn nieuwe Moov Spirit V505 TV en V735 TV. Het bedrijf lanceerde donderdag twee nieuwe navigatiesystemen. Bijzonderheidje is de ingebouwde digitale-tv-functie.

De twee navigatiesystemen met multimedia-aspiraties zijn volgens Mio ‘uiterst draagbaar’ en ‘ultradun’. De V505 beschikt over een 4,7-inch scherm en de V735 over een 7-inch display. Op deze breedbeeldschermen kan men digitale tv kijken via de antenne, waarbij er beschikking is over een elektronische programmagids van zeven dagen.

Bij het 7-inch model wordt bovendien een afstandsbediening meegeleverd. Ook kan dit apparaat video’s en mp3-muziek afspelen. Volgens Mio is dit apparaat dan ook niet alleen geschikt als navigatiesysteem, maar kan het ook worden gebruikt als vermaak op de achterbank of in de trein of bus.

Toch zijn de twee apparaatjes in de eerste plaats bedoeld voor navigatie. Daaroor zijn ze voorzien van Mio’s nieuwe Spirit-software en zogenoemde TruMap-kaarten. Hierop zijn ook interessante plekken te vinden (‘points of interest’), terwijl de navigatie extra informatie verschaft over maximumsnelheid en snelheidscamera’s.

De V505 TV kan tevens gebruikt worden als navigatie bij wandelingen. Hierbij worden ook binnendoorweggetjes voorgeschoteld, die met de auto niet toegankelijk zijn, aldus Mio. De twee nieuwe navigatiesystemen liggen vanaf 20 juli in de winkels. Mio heeft nog geen prijzen bekendgemaakt.