Sinds de lancering van iPhone OS 3.0 kan men de iPhone ook als dictafoon gebruiken. Geweldig, vindt snuisterijenverkoper Brando, maar de geluidskwaliteit kan stukken beter. Daarom komt de online gadgetshop uit Hong Kong met een flexibele minimicrofoon voor de iPhone.

Brando weet vriend en vijand telkens weer te verbazen met ellenlange productnamen. Met de ‘Brando Workshop Flexible Mini Capsule Microphone for iPhone 3G S’ is het wederom raak.

Maar 55 letters blijken alsnog niet voldoende voor een passende titel, want deze minimic is niet alleen geschikt voor de iPhone 3G S, maar ook voor de iPhone 3G en 2G, iPod Touch (eerste en tweede generatie) en iPod Nano (vierde generatie).

De microfoon past in de mini-jackaansluiting van deze Apple-toestellen. Er blijft alleen een klein stompje uit de bovenkant van het apparaat steken, alsof men een ouderwets mobieltje met mini-antenne in handen heeft.

Deze microfoonkop kan alle kanten uit worden gedraaid en gekanteld. Door de mic in de richting van het op te nemen geluid te draaien, neemt de opnamekwaliteit volgens Brando tot wel tien keer toe.

Hoewel de minimic met heel wat Apple-apparaatjes werkt, is hij toch vooral bedoeld voor de iPhone 3G S. De nieuwe iPhone is immers voorzien van een videofunctie, en volgens Brando is het ideaal om de microfoon dezelfde kant uit te kunnen draaien als de camera. De kleine microfoon kost een krappe 10 euro, en is verkrijgbaar in wit en zwart.