Transcend introduceert de Extreme Plus 600X Compact Flash kaarten met Turbo MLC-technologie. Transcend richt zich met deze kaarten met name op fotografen en liefhebbers van een dslr-camera.

Transcend beweert dat de kaarten een leessnelheid tot 92MB/s heeft en een schrijfsnelheid tot 87MB/s. De Extreme Plus 600X Compact Flash kaarten werken in quad-channel-modus met behulp van Ultra DMA 6, op dit moment de snelste standaard die verkrijgbaar is voor flash kaarten. In vergelijking met 300X CF kaarten, biedt deze nieuwe versie bijna dubbele schrijf- en leessnelheden.

Door het optimale gebruik van de UDMA-interface, zijn Transcend's 600X CF kaarten in staat om direct zeer high resolution afbeeldingen op te slaan, waardoor opeenvolgende opnamen en non-stop video-opnamen zeer makkelijk te maken zijn.

Elke kaart bevat een ingebouwde Error Correction Code-technologie. Deze ECC detecteert en corrigeert automatisch fouten tijdens de gegevensoverdracht. Transcend's Extreme Plus 600X CompactFlash kaarten zijn eind juli beschikbaar in 8GB en 16GB. Wat ze moeten gaan kosten is nog niet bekend.