Creative lijkt van plan om een nieuwe mediaspeler te introduceren. Het apparaatje moet ‘Zii’ gaan heten en zou beschikken over een touchscreen en HD-camera.

Dat blijkt uit een testrapport van de Federal Communications Commission (FCC), een organisatie die producten moet testen voor toelating op de Amerikaanse markt. Uit de testresultaten, die online beschikbaar zijn, is de nodige productinformatie af te leiden.

Zo wijst het testrapport (pdf) uit dat de Zii een ‘mp4-speler met touchscreen’ is. Ook maakt het 135 pagina’s tellende document duidelijk dat de mediaspeler zal beschikken over wifi en bluetooth.

Op een afbeelding (pdf) in het testrapport is de achterkant van de Zii en de Zii Egg te zien. De apparaten lijken in vorm sterk op de iPod Touch en iPhone. Ook is er bij deze mediaspelers een camera in de linker bovenhoek geplaatst. Opmerkelijk is de tekst naast dit camera-oog, die wijst op een HD-camera.

Waarin de Zii en de Zii Egg precies van elkaar verschillen, is nog niet duidelijk. Mogelijk is de Zii Egg alleen bedoeld voor ontwikkelaars. Volgens Engadget wijst dit op plannen bij Creative, om speciale software te laten ontwikkelen voor de mediaspeler. Deze applicaties zouden dan aangeboden kunnen worden via een online softwarewinkel, als Apples App Store.

Ook gelooft Engadget dat de Zii en Zii Egg zullen draaien op Googles besturingssysteem Android. Hopelijk maakt Creative binnenkort een eind aan alle gissingen, door een officiële aankondiging de deur uit te doen.