De Amerikaan Benjamin Heckendom toonde afgelopen week zijn vijfde Xbox 360-laptop. De handvaardige klusser heeft onder meer een ethernetpoort toegevoegd.

Heckendorn heeft al vier keer eerder een Xbox 360 in een laptopformaat weten te proppen en daarnaast ook allerlei andere spelconsoles in een notebookjasje gestopt. Afgelopen week presenteerde hij zijn vijfde 360-laptop.

Net als de vorige keren zit er een HD-scherm in (720p) en natuurlijk een volledig functionerende Xbox 360. Nieuw is dit maal de ethernetpoort – voorheen kon men alleen online via wifi.

Een ander handigheidje is de nieuwe infrarood-sensor, zodat het apparaat nu ook te bedienen is met de afstandsbediening. Verder heeft de nieuwe laptop er twee usb-poorten bijgekregen, zijn er meer ventilatie-openingen en beschikt de ingebouwde Xbox 360 over het nieuwe Jasper-moederbord.

Wie geïnteresseerd is in de nieuwe Xbox 360-notebook, heeft pech. Het apparaat is namelijk niet te koop. Wel heeft Heckendorn de bouwplannen van zijn vorige vier succesvolle pogingen geopenbaard: wie een beetje handig is, kan er nu zelf mee aan de slag.