Tijd is een vluchtig concept en dat beseft de Koreaan Cha Il-Gu maar al te goed. En dus maakte hij de Trace of Time-klok, een uurwerk dat afspraken vanzelf wist, wanneer ze verstrijken.

Over vijf minuten kan ‘straks’ ‘nu’ zijn. Met dat principe in het achterhoofd heeft Il-Gu deze klok gemaakt. De Trace of Time-klok is op het eerste gezicht een doodgewone analoge wandklok, al is het er wel eentje met een enkele wijzer.

Maar dat is niet wat deze klok zo speciaal maakt. Dat is namelijk de wisser, die is aangebracht aan de binnenkant van de wijzer. Het idee is dat men notities en afspraken op de klok kalkt met een stift. Is het moment van de afspraak daar, dan gaat de wijzer over de tekst en wordt deze gewist.

De Trace of Time-klok zal men niet snel in de winkels aantreffen, want het betreft slechts een concept. Op dit moment probeert Il-Chu er de wereld mee te veroveren, door het uurwerk tentoon te stellen in kunstgelegenheden. Ook zonder naar de andere kant van de wereld te reizen is de klok in actie te zien, want er is online een filmpje van te bekijken.