Na Philips’ Cinema-televisie, zou nu ook LG een apparaat voorzien van een scherm met een breedbeeldverhouding van 21:9. Het zou daarbij gaan om de BL40, een nieuw mobieltje in LG’s Black Label-serie.

Volgens Philips is die beeldverhouding ideaal om films mee te kijken, zonder opgezadeld te worden met horizontale zwarte balken. Blijkbaar wil LG met het nieuwe Black Label-toestel ook filmliefhebbers aanspreken.

Tenminste, dat beweert Tweakers.net vandaag. De site onderbouwt het verhaal met een profieldocument op LG’s website, waaruit zou blijken dat er een toestel aan zit te komen met een schermresolutie van 800x345 pixels.

Naast het buitengewoon brede scherm zou het mobieltje ook beschikken over een 5-megapixel camera en ondersteuning voor gprs, umts en hsdpa. Verder zou het toestel draaien op LG’s eigen besturingssysteem.

De BL40 moet eind dit jaar uitkomen. De software zou ondersteuning bieden voor de Nederlandse taal, wat erop lijkt te duiden dat het ook in Nederland op de markt komt. Onder welke naam dat zal gebeuren, is nog niet bekend. In de Black Label-serie kwamen eerder mobieltjes als de Shine, Chocoloate en Secret uit.