Na BenQ en Gateway komt ook Packard Bell met een netbook die draait op een AMD-processor. De Dot m/a van Packard Bell is verkrijgbaar in twee kleuren.

Hoewel onder meer Gateway en BenQ ook al netbooks uitbrachten met een AMD-chip, spreekt Packard Bell toch van ‘de eerste netbook gebaseerd op AMD-technologie’.

Nu klinkt dat na die eerdere aankondigingen van andere fabrikanten wat vreemd, maar toch heeft Packard Bell een punt: de Dot m/a is inderdaad de eerste netbook met AMD Athlon 64 L110-processor op de Nederlandse markt.

Mocht deze processor bekend voorkomen, dan kan dat: Gateways AMD-netbook gebruikt namelijk dezelfde 1,2GHz rekenchip. Sterker nog, Packard Bells nieuwe netbook lijkt in zijn geheel hetzelfde als Gateways LT3100 – maar dan met een Packard Bell-logo erop.

Ook de Dot m/a heeft een 11,6-inch scherm met 1366x768-resolutie, een 160GB-harddisk, 5-in-1 kaartlezer, WiFi, webcam, microfoon en een Ati Radeon X1270 videochip. En ook Packard Bells netbook draait niet op Windows XP, maar op Windows Vista Basic of Home Premium.

Daarnaast is ook de Dot m/a verkrijgbaar in de kleuren rood en zwart. En zoals de LT3100 van Gateway 400 dollar kost in de VS, zo kost Packard Bells Dot m/a hier 400 euro. Toch lijkt hier niet simpelweg sprake te zijn van jatwerk, want Packard Bell en Gateway zijn beide onderdeel van hetzelfde concern: Acer.