Samsung lanceert samen met T-Mobile de S3030 Eco, een prepaid-mobieltje dat volgens Samsung zelf in ieder geval het groenste mobieltje van Nederland is. En dan heeft de fabrikant het blijkbaar niet over de kleur – al is ook die voor een deel groen te noemen.

Het toestel is gemaakt van onder andere Bio-Plastic en is vrij van PVC en BFR, aldus Samsung. Volgens de fabrikant zijn er in het productieproces geen schadelijke chemicaliën gebruikt en zou zelfs het aantal CO2-emissies zijn teruggebracht.

Ook de verpakking van de S3030 Eco is behoorlijk ‘groen’: deze is volledig vervaardigd van gerecycled materiaal. Daarnaast zou het mobieltje geleverd worden met een ‘slimme’ eco-lader, al is nog onduidelijk waar die slimheid precies toe moet leiden.

De Samsung S3030 Eco is uitgevoerd in slider-formaat. Het mobieltje beschikt over een camera, kleurenscherm, mp3-speler en een fm-radio. Het geheugen is uit te breiden tot maximaal 8GB.

Samsung heeft Ilse de Lange donderdag laten opdraven om het eerste toestel in ontvangst te nemen. Ilse moet het gezicht vormen van de campagne rond de S3030 Eco. Letterlijk en figuurlijk, want haar gelaat staat ook afgebeeld op de verpakking van het toestel.

De telefoon wordt alleen verkocht in een prepaidpakket van T-Mobile. Het apparaat kost 90 euro.