Het Britse Goldstriker en de net zo Britse Stuart Hughes slaan weer toe, ditmaal met de duurste Nokia-gsm ter wereld. De Nokia Royal Plus kost een kleine 35 duizend euro.

Stuart Hughes geeft aan onder de indruk te zijn van Nokia’s Carbon Arte. Er is echter één maar volgens de Britse technogoudsmid: het mobieltje is niet uniek. En dus komen hij en de rest van zijn Goldstriker-team met de Nokia Royal Plus.

Deze Royal Plus is weer een lichte aanpassing op de Nokia Royal, die Stuart Hughes al eerder aan zijn online portfolio toevoegde. Die lichte aanpassing is blijkbaar goed voor een prijsverschil van bijna 6 duizend euro, want die ‘oude’ Royal gaat voor een krappe 25 duizend Britse ponden over de toonbank.

Het verschil zit ‘m volgens Goldstriker www.goldstriker.co.uk in acht handgemaakte schroeven van platina, die in de eerdere Nokia Royal ontbraken. Verder is de achterklep nog steeds van platina, met in de randen een hele rits van 8,2-karaats VVS1-diamanten.

Om het luxe pakket af te maken, is ook de verpakking van het nieuwe mobieltje vervaardigd van een ongebruikelijk materiaal: graniet, met zacht leer aan de binnenkant. Het kostbare mobieltje is vanaf 8 juli te bewonderen – en eventueel zelfs te koop – bij Harrods in Londen.