De nieuwe iPhone 3GS is nog maar net op de markt of er zijn alweer geruchten over een nog nieuwere iPhone. MacRumors claimt dat hij de hand heeft weten te leggen op patenten van Apple voor die toekomstige iPhone.

Allereerst is er het patent voor haptische feedback. Dit houdt in dat de touchscreen niet alleen iconen kan laten zien, maar ook kan laten voelen. Deze technologie maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een virtuele scrollwiel weer te geven die tevens te voelen is, zodat hij gebruikt kan worden zonder op het scherm te hoeven kijken.

Het tweede patent is de vingerafdrukherkenning. De iPhone kan zelfs herkennen welke vinger gebruikt wordt en kan daardoor bewegingen beter interpreteren. Daarbij is het theoretisch mogelijk om de iPhone te beveiligen met vingerafdrukherkenning, zodat alleen zijn eigenaar het toestel kan activeren.

Tot slot is er ook nog het patent waarmee het touchscreen gebruikt kan worden als rfid-lezer. Uiteraard zal het nog wel een tijdje duren voor deze bewuste iPhone met de geïmplementeerde patenten op de markt zal verschijnen.