Nikon zou druk werken aan nieuwe spiegelreflexcamera’s, waaronder een plaatjesschieter die zou luisteren naar de naam D3000. Van deze en een andere nieuwe camera zijn inmiddels foto’s uitgelekt, waaruit een aantal specificaties zijn af te leiden.

Nikon lanceerde nog niet eens zo lang geleden de nieuwe D5000, een 12-megapixel spiegelreflex met de mogelijkheid om HD-video op te nemen. Die D5000 bleek al een leuke instapper, maar de D3000 zou nog weer wat goedkoper worden.

De fabrikant zelf houdt de lippen stijf op elkaar. Fotosite LensTip plaatste deze week echter een foto van de nieuwe D3000. Het zou daarbij gaan om de eerste gelekte persfoto.

Hoewel LensTip de bewuste pagina inmiddels alweer offline heeft gehaald, geven Engadget en Nikon Rumors nog wel een idee van wat er anders is aan de nieuwe camera, in vergelijking met de D5000. Zo ontbreekt de microonopening, wat erop lijkt te wijzen dat de D3000 het zonder videomodus moet stellen.

Ook zou de body van de nieuwe camera iets kleiner zijn. Bovendien zal de D3000 vermoedelijk niet over een draaibaar lcd-scherm beschikken, terwijl de D5000 er wel eentje had.

Daarnaast heeft Nikon Rumors zelf nog een foto weten te bemachtigen van de eveneens onaangekondigde D300s. Deze opvolger van de Nikon D300 ziet er op de prent in grote lijnen hetzelfde uit als zijn voorganger. Nieuw is de toevoeging van microfoongaatjes, wat erop lijkt te duiden dat deze camera juist wel over videomogelijkheden zal beschikken.