GN Netcom probeert een record neer te zetten met zijn twee nieuwe ‘families’ van Bluetooth headsets, de Jabra GO 6400- en Jabra PRO 9400-serie. Het zouden de eerste draadloze headsets ter wereld zijn met hun eigen touchscreen.

Nu klinkt zo’n eigen touchscreen best indrukwekkend. Maar nadere inspectie wijst uit dat dit schermpje alleen is ondergebracht in het docking stations van de headsets, en dus niet in de headsets zelf.

Via het 2,4-inch touchscreen zijn de headsets te bedienen en te installeren. Het kleurenscherm leidt de gebruiker met animatie en tekst door de set-up. Daarnaast kunnen verschillende apparaten zoals de vaste telefoon, mobiele telefoon en computer via het display op het basisstation worden beheerd en aangestuurd.

Volgens fabrikant GN Netcom is de Jabra PRO vooral ontworpen voor gebruik op kantoor, terwijl de GO-versies gericht zijn op gebruikers die niet kantoorgebonden zijn. Daarbij zouden deze headsets een Bluetooth-bereik hebben van maximaal 100 meter.

De Jabra GO- en Jabra PRO-serie zijn vanaf september dit jaar verkrijgbaar. Goedkoop zijn deze beeldende headsets niet: de adviesprijs voor de Jabra GO 6400-serie begint bijvoorbeeld bij 189 euro. De Jabra PRO 9400-serie doet hier nog een schepje bovenop, de prijs begint in dit geval bij 450 euro.