Mobieltjes worden alsmaar kleurrijker, zo blijkt uit een onderzoek van online telefoonvergelijker NieuweMobiel.nl. Vooral rode en witte mobieltjes zijn sterk in opmars.

Er komen volgens het onderzoek steeds meer mobiele telefoons op de markt in een andere kleur dan het standaard zwart of grijs. Vooral de kleuren rood en wit doen het goed.

Toch is op dit moment nog steeds meer dan de helft van het totale aanbod van mobiele telefoons zwart of grijs. Zwart staat met stip op nummer één – ruim 30 procent van alle mobieltjes is uitgevoerd in die kleur. Grijs claimt met ruim 23 procent overtuigend de tweede plek.

Of het toeval is of chauvinisme, is niet helemaal duidelijk. Maar de plekken drie tot en met vijf worden ingenomen door de kleuren van de Nederlandse vlag: rood (8,7 procent), wit (8,5 procent) en blauw (6,9 procent). Die andere nationale kleur – oranje – bungelt echter helemaal onderaan met minder dan een half procent.

Ook de goudkleurige telefoons zouden bezig zijn met een opmars. Het marktaandeel 'goud' lag vorige maand nog onder de drie procent, maar gaat daar in juni overheen, aldus NieuweMobiel.nl.