Volgens verschillende bronnen zou ook Samsung bezig zijn met de voorbereiding van een Ion-netbook. Deze minilaptop zou beschikken over Nvidia’s grafische Ion-chip, die voor meer visuele power moet zorgen.

Het nieuws komt van Italiaanse en Franse bodem. Twee netbookweblogs – Netbook Italia en BlogEee – noemen de specificaties van het nieuwe apparaat, dat als de N510 door het leven zou moeten gaan.

Samsung zou niet de eerste zijn met een Ion-netbook, want ook Lenovo kondigde vorige maand al een dergelijke netbook aan. De Ion-chip moet voor meer rekensnelheid zorgen in grafische toepassingen als het afspelen van HD-video.

Daarnaast zou de minilaptop over de standaard netbookspecificaties beschikken. Denk daarbij aan een Intel Atom N280-processor (1,66GHz), een 11,6-inch scherm, 1GB geheugen, 160GB schijfruimte, WiFi, Bluetooth en een 3-in-1 kaartlezer.

Hoewel de twee weblogs het eens zijn over de specificaties en de prijs, is er nog wat verwarring over de lanceerdatum. Volgens het Italiaanse weblog komt de N510 al in juli op de markt, terwijl het Franse weblog beweert dat de N510 pas in oktober uitkomt. De prijs zou iets onder de 600 euro komen te liggen.