Er zijn de afgelopen jaren heel wat iPhone- en iPod-docks verschenen, waarmee men de muziek van de mp3-speler ook makkelijk over de stereo kan sturen. De A2DP Bluetooth Audio Receiver lijkt een wat betaalbardere oplossing.

Docks voor iPods, iPhones en andere mobiele apparaten zijn handig, maar goedkoop zijn ze zelden – soms kan de prijs zelfs honderden euro’s bedragen. De Audio Receiver van E-blue lijkt wat dat betreft een goedkopere optie: dit apparaatje kost nog slechts 34 euro.

Bovendien hoeft men zijn iPod Touch, iPhone of ander Bluetooth-mobieltje niet in een dock te schuiven, maar kan men deze gewoon bij zich houden. Het apparaatje ontvangt slechts de muziekgegevens via Bluetooth en maakt hier een analoog signaal van. Dat wordt vervolgens doorgegeven aan de stereo. Voorwaarde is wel dat men het nieuwe OS 3.0 heeft geïnstalleerd op de iPod Touch of iPhone.

Het slimme apparaatje is zelf nog niet half zo groot als een iPhone, dus het is eenvoudig weg te werken. Helaas moet hij wel worden aangesloten op het stopcontact, waar een batterij bij zo’n klein apparaatje misschien handiger was geweest. Ook mag de afstand tussen de ontvanger en het mobieltje maximaal 10 meter bedragen.