De nieuwe PSP Go biedt niet de vernieuwing waar veel gamers op hoopten: de nieuwe versie van Sony’s portable spelcomsole, de PSP, moet het immers zonder touchscreen en tweede stuurpook stellen. Maar wie weet gaat Sony in de herkansing.

Het bedrijf zou namelijk werken aan een mix van een PSP en een Sony Ericsson-mobieltje. Dat meldt althans persbureau Reuters, dat op zijn beurt weer citeert uit een artikel van de Nikkei Business Daily.
Volgens deze zakenkrant richt Sony in juli een team op dat moet werken aan een apparaat, waarin de eigenschappen van de PSP en Sony Ericsson mobieltjes worden samengebracht. Sony weigert commentaar te geven.

Het gamemobieltje zou een antwoord zijn op de dreiging van bijvoorbeeld de iPhone. Veel gameontwikkelaars, zoals Electronic Arts, Capcom en Square Enix, bieden games aan voor Apples mobieltje, en dat zou de Japanse elektronicafabrikant een doorn in het oog zijn.

Als er inderdaad een speciaal team gevormd wordt om aan een hybride game/telefoon-handheld te werken, kan het nog jaren duren, alvorens het product daadwerkelijk op de markt komt.