Er zijn de afgelopen jaren heel wat gaming headsets uitgebracht, compleet met flinke oorwarmers. Accessoirefabrikant Roccat pakt het echter anders aan en brengt de Vire uit, een headset voor pc-gamers met oordopjes.

De keuze voor deze oplossing komt voort uit een enquête onder Koreaanse pro-gamers, aldus Roccat. Deze professionele gamers klaagden dat ze normale headsets te zwaar en te warm vonden. De Vire is Roccats antwoord: volgens de makers is dit de lichtste headset voor gamers ter wereld.

De oordopjes zijn uitgerust met een in-line microfoon. De Roccat Vire is aan te sluiten op de pc, maar men kan er ook mee gamen op de handheld. Dankzij de meegeleverde adapters is de headset ook te gebruiken in combinatie met mobieltjes en mp3-spelers.

Roccat belooft daarbij een ‘vol, warm geluid’ met ‘een diepe bas en glasheldere midden- en hoge tonen’. De microfoon zou onnodige achtergrondgeluiden uitschakelen.

Bij de Vire wordt ook een draagtasje geleverd voor de headset en bijhorende adapterkabels. De Roccat Vire is vanaf 29 juni beschikbaar in Nederland en gaat 40 euro kosten.