Gps-fabrikant Satmap komt met een nieuw navigatiesysteem voor buitensporters. Deze Active 10 Plus biedt outdoor-sportliefhebbers de hardware, software en routeplanning om er met een gerust hart op uit te trekken, aldus de fabrikant.

De Active 10 Plus is gebaseerd op dezelfde technologie als zijn voorloper, de Active 10. Maar bij dit nieuwe model wordt ook een eenvoudige wereldkaart geleverd, waarop alle grote steden, wegen en rivieren aangegeven zijn.

Het nieuwe gps-systeem gebruikt plattegronden die opgeslagen zijn op SD-kaarten. Het apparaat beschikt standaard over een wegenkaart van Nederland. Gedetailleerde wandel- en fietskaarten zijn apart te koop. Hiervoor kun je kant en klare SD-kaarten aanschaffen, die direct in de Active 10 Plus geplugd kunnen worden.

Alle kaarten zijn weergegeven op een schaal van 1:25.000 en/of 1:50.000. Ook kunnen gebruikers via Satmaps Route Share Network zelf wandel- en fietsroutes downloaden en uitwisselen.

De Active 10 Plus laat sportievelingen precies zien waar ze zijn, markeert waar ze al geweest zijn en toont welke weg ze nog te gaan hebben. Het gps-systeem is uitgerust met een 3,5-inch kleurenscherm en 'raster'-kaarten van hoge resolutie, waarop tot in detail is in te zoomen.

Het nieuwe gps-systeem werkt op lithium-polymeer-batterijen of gewone AA-batterijen. Een oplaadbare accu is ook beschikbaar, maar moet apart worden aangeschaft. Het apparaatje zou dag en nacht, en onder alle weersomstandigheden te gebruiken zijn.

De Active 10 Plus is inmiddels verkrijgbaar voor 399 euro. Voor die prijs krijgt men naast het gps-systeem ook een opbergtasje en de nodige software.