De Juice Pack Air, een beschermhoesje met extra accu voor de iPhone, komt naar Nederland. Dat heeft distributeur 2Moso dinsdag laten weten. Met deze beschermcase moet er twee maal zo lang gewerkt kunnen worden op de iPhone.

Nu is de Juice Pack Air niet de eerste beschermhoes met extra batterij voor de iPhone, maar het is volgens fabrikant Mophie wel de platste op deze aardbol. De batterij heeft met 1200mAh iets minder capaciteit dan de eerdere, gewone Juice Packs. Maar die 1200mAh is volgens 2Moso alsnog voldoende om de gebruiksduur van de iPhone ‘praktisch te verdubbelen’.

Onder op de Juice Pack Air zit een schakelaar, waarmee men zelf kan bepalen wanneer de iPhone gebruikmaakt van de extra batterij. Laat men de batterij aan staan, dan zal de smartphone automatisch eerst de stroom uit de externe accu gebruiken.

Op de achterkant is een statusled te vinden, waaruit op is te maken hoe lang men nog vooruit kan met de batterij. De accu hoeft niet apart opgeladen te worden: de bijgeleverde usb-kabel is te gebruiken om zowel de iPhone als de Juice Pack Air op te laden. Met deze kabel kan de iPhone ook gesynchroniseerd worden met bestanden op de pc, zonder de telefoon uit zijn case te halen.

Volgens 2Moso beschikt de batterij over ingebouwde bescherming tegen overlading, kortsluiting en oververhitting. De case zelf moet ondertussen de iPhone beschermen tegen stoten en vallen. Alleen het scherm van de telefoon blijft onbeschermd.

De slanke Juice Pack Air is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: zwart, wit en paars. Alle drie moeten in Nederland zo’n 80 euro gaan kosten. Volgens 2Moso zullen ze ook met de nieuwe iPhone 3G S werken, als die op 26 juni uitkomt in Nederland.