Elektronicafabrikant Pioneer heeft woensdag een nieuwe serie Blu-ray-spelers geïntroduceerd. De serie voorziet in drie modellen voor verschillende budgets.

Pioneer stelt de BDP-LX52 voor als haar nieuwe topmodel. Deze Blu-ray-speler gaat 699 euro kosten en zal beschikken over intern geheugen. Dit is handig voor het opslaan van BD-Live-content, Blu-ray-extra’s die van het internet worden gedownload. Bijzonder is de mogelijkheid om het type HD-scherm te herkennen dat erop aangesloten is. Volgens Pioneer compenseert de speler daarmee de tekortkomingen van het gebruikte schermtype.

Het tussenmodel, de BDP-320, heeft deze functies ook. Wat precies de verschillen zijn tussen dit goedkopere model (499 euro) en zijn duurdere broertje, is niet helemaal duidelijk. De verschillen met het instapmodel, de BDP-120, zijn een stuk helderder: deze heeft geen intern geheugen, maar een flashdrive van 2GB. Ook heeft dit model, dat 399 euro gaat kosten, geen ‘schermherkenning’ en kan de firmware hiervan niet bijgewerkt worden.

Wel hebben alle modellen een usb-poort aan boord voor het aansluiten van opslagmedia. De BDP-120 kan hierbij enkel overweg met flashdrives, terwijl de andere twee ook externe harddisks zullen lezen. Daarbij ondersteunt het voltallige trio filmweergave in 1080p met 24 frames per seconde. De nieuwe Blu-ray-spelers komen in juni (BDP-320) en juli op de markt.