Mio staat toch vooral bekend om het fabriceren van navigatiesystemen. Het bedrijf komt nu met een nieuw product dat ook een gps-functionaliteit in zich herbergt, maar eerder als een hybride gadget omschreven kan worden.

De Mio Explora K75 GPS phone is namelijk zowel een smartphone als ook een navigatiesysteem. Het is de eerste smartphone die Mio produceert. Het zal voorzien zijn van hun eigen Spirit GPS navigatiesoftware.

Het mobiele toestel heeft een 3,5-inch wqvga-display met een resolutie van 400 x 240 pixels. De 3,5 inch is groot genoeg om de weg op te vinden. In totaal is hij 4,5 x 2,4 x 0,6 inch groot en weegt hij 115 gram.

Hij draait op een Qualcomm MSM7201A 528MHz processor en een Qualcomm gpsOne GPS chipset. En verder heeft hij een microSD-geheugenkaartslot, een digitale camera en een ingebouwde rotatiesensor, zodat de richting altijd juist aangegeven wordt ongeacht hoe het toestel vastgehouden wordt.

Wat de Explora K75 GPS phone van Mio moet gaan kosten is nog niet bekend. Evenmin is er iets bekend over zijn verschijningsdatum.