Digitale fotolijstjes krijgen steeds meer functies toebedeeld. Op computerbeurs Computex in Taiwan heeft Transcend afgelopen week een nieuw model van zo’n lijstje geïntroduceerd, dat bijvoorbeeld ook dienstdoet als wekkerradio.

Deze PF730 heeft een schermdiagonaal van 7 inch (18cm) met een nette resolutie van 800 bij 600 pixels. Niets schokkends op dit gebied, al belooft Transcend met haar ‘geavanceerde NaturaTone kleurtechnologie’ een weergave die andere lijstjes doet verbleken.

Een ander foefje is de ‘Automatic Orientation Sensor’ die blijkbaar aanvoelt in welke oriëntatie het lijstje is geplaatst en de foto’s automatisch kantelt als dat nodig is. Daarbij heeft de PF730 verschillende weergavemogelijkheden, met onder de mogelijkheid van allerlei animaties bij het wisselen van foto’s.

Maar wat het nieuwe fotolijstje van Transcend echt apart maakt, is zijn multifunctionaliteit. Want behalve foto’s, speelt het apparaatje ook muziek en filmpjes af. En daarnaast is hij ook radio, wekkerradio, klok en kalender.

Aan opslagmogelijkheden is er in elk geval geen gebrek. Het fotolijstje heeft 2GB intern geheugen en beschikt daarnaast over aansluitingen voor verschillende geheugenkaarten en usb-sticks. Wat het lijstje moet gaan kosten, houdt Transcend nog even in het midden.