MobiBLU had al de Cube, de Cube2 en de Cube3 op de markt gebracht. En nu komen ze met de Cube5. De Cube5 is de directe opvolger van de Cube3. Waarom ze niet eerst met de Cube4 komen is niet helemaal duidelijk.

En waarom ze sowieso met een vierde versie komen is evenmin bekend. Feit is dat het hier blijft gaan over een mp3-speler in de vorm van een kubus. Van de Cube 5 komen twee verschillende modellen op de markt, één met een opslagcapaciteit van 4GB en één met een opslagcapaciteit van 8GB.

Net als zijn voorganger ondersteunt hij slechts mp3 en wma. In totaal kan hij 8 uur muziek afspelen. Ook bevat hij nog steeds een fm-radio en de zogenaamde PlayForSure, waarmee het mogelijk is om muziek te kopen op andere sites dan iTunes. De grootte van de knopjes is tevens ongewijzigd. Het blijft kortom priegelwerk.

De Cube5 heeft wel een groter beeldscherm dan zijn voorganger. Het oled-schermpje is zowaar 0,8 inch groot. De prijs is daarbij lager dan van de Cube3. De Cube5 van MobiBLU kost 40 euro. Dat is toch 13 euro goedkoper.