LaCie heeft een paar chique ogende mediaspelers uitgebracht binnen haar LaCinema-lijn. Ook de nieuwste aanwinst, de LaCinema Classic Bridge, heeft weer hetzelfde, stijlvolle ontwerp, met een glimmend zwarte behuizing en een blauw lichtschijnsel aan de voorkant. Maar toch mist er iets.

Deze Full-HD mediaspeler heeft namelijk geen interne harddisk. Die mag men er zelf bij inbouwen. Met nadruk op ‘mag’, want er een externe schijf of usb-stick gebruiken kan ook. Verder is de LaCinema Classic Bridge identiek aan de LaCinema Classic. Het is een eenvoudige mediaspeler zonder netwerkfuncties, maar wel met upscaling naar Full-HD en een bijgeleverde afstandsbediening.

De LaCinema Classic Bridge blinkt niet uit in aansluitingen. Maar voor de meeste gebruikers zal de aanwezigheid van een composietvideo- en hdmi-aansluiting voldoende zijn. Verder zijn er stereo- en coaxiaal-digitale audio-uitgangen, maar ontbreekt er een optisch-digitale aansluiting (toslink).

Wat video betreft biedt de LaCinema Classic Bridge ondersteuning voor Mpeg-4 avi, DivX en Xvid. Daarnaast speelt het apparaat mp3- en wma-muziek af en laat het jpeg- en HD-jpeg-foto’s zien. Het houdt allemaal niet over, maar wederom is dit lijstje ondersteunde bestandsformaten voor de gemiddelde gebruiker voldoende.

Volgmens LaCie is de LaCinema Classic Bridge eenvoudig in gebruik. Door geen harddisk mee te leveren houdt de fabrikant het prijskaartje naar eigen zeggen aantrekkelijk. De nieuwe mediaspeler is inmiddels verkrijgbaar voor pakweg 90 euro.