Asus heeft hun eerste HD-mediaspeler in de O!Play-serie gelanceerd. De HDP-R1 biedt HD-resolutie met een breed scala van mediaformaten.

Met een breed scala aan mediaformaten, bedoelt Asus ook daadwerkelijk een breed scala. Uiteraard worden alle standaard formaten ondersteunt, maar ook formaten zoals bijvoorbeeld mpeg1, 2, 4, en het populaire rm en rmb.

Gebruikers kunnen direct hun muziek, video's en foto's van een computer halen zonder dat ze eerst geconverteerd worden of inboeten aan kwaliteit. De HDP-R1 biedt daarbij muziekshuffle. Met een simpele druk op de knop van de afstandsbediening worden nummers uit het archief afgespeeld.

De HD-kwaliteit levert indrukwekkende foto's, maar daar is ook een grote bandbreedte voor nodig, om de foto's perfect te renderen. Daar zorgt de exclusieve eSATA interface voor. Deze interface is zes keer sneller dan de gebruikelijke usb 2.0. Zo ontstaan er praktisch geen vertragingen meer bij het leveren van HD-entertainment.

Wat de HDP-R1 van Asus moet gaan kosten is niet bekend. Evenmin is duidelijk wanneer de HD-mediaspeler uit de O!Play-serie in de woonkamer kan komen te staan.