Op technologisch vlak is er voor vuilnisbakken al jarenlang weinig vooruitgang geboekt. Een van de grootste veranderingen was allicht het voetpedaal, dat het mogelijk maakt om de deksel te openen zonder handen te gebruiken.

Die uitvinding is natuurlijk ontzettend handig, maar er moeten meer gebieden zijn waarop een vuilnisbak verbeterd kan worden. Bijvoorbeeld het verminderen van de rottingslucht, die er op een gegeven moment uit zo’n vuilnisbak komt.

Er kan een luchtverfrisser ingehangen worden, maar die verdrijft de stank niet, hooguit wordt de stinkende lucht enigszins verdoezeld. Om afval niet te laten stinken moet het koud gehouden worden en moet er antibacterieel uv-licht ingezet worden. En dat is precies wat het Minus-concept doet. Het Minus-concept, dat bedacht is door de designer Cem Tutuncuoglu, is namelijk een vuilnisbak die die twee dingen combineert.

Het nadeel is wel dat het daarmee een vuilnisbak is die veel stroom verbruikt, het is tenslotte een veredelde vriezer. Het lijkt daardoor niet zeer aannemelijk dat het Minus-concept ooit daadwerkelijk op de markt gezet wordt. Hoewel er natuurlijk altijd wel rijken zijn die te porren zijn voor een gek idee.