Speciaal voor fotografen die hun prenten willen bewonderen op het grote scherm, heeft JVC een nieuwe Full-HD lcd-tv uitgebracht. Bij de ontwikkeling van deze Xiview LT42WX70 zou voorrang zijn gegeven aan een zo accuraat mogelijke kleurweergave.

De nieuwe tv legt de nadruk op correcte kleurweergave. Niet alleen zou de tv volledige dekking bieden voor het sRGB-kleurengamut, maar ook voor 96 procent voor de Adobe RGB-kleurruimte.

Dit moet zorgen voor een relatief accurate weergave van kleuren, wat uiteraard belangrijk is om foto’s zo getrouw mogelijk weer te geven. Bovendien zijn er 52 verschillende visuele instellingen en een consistente 2.2 gammafunctie, die moeten helpen om de tv snel en goed te kalibreren.

De tv is met ongeveer 4 centimeter alsnog vrij plat. Daarnaast beschikt het over een 120Hz-paneel, voor een vloeiendere weergave van snel bewegende beelden. Verder heeft de XiView LT42WX70 een contrast van 50.000:1, 450cd/m2 helderheid, kijkhoeken van 178 graden en een responstijd van 6,5 ms.

De prijs van de tv zal in de VS, waar JVC het scherm deze week heeft gelanceerd, 2400 dollar bedragen. Over een Nederlandse release is nog niets bekend.