Er is een nieuwe Star Trek-film en dus komt de toestroom aan merchandise weer op gang. Met de Usb Communicator mogen Star Trek-fanaten zich opmaken voor onvergetelijke VoIP-avonturen vanachter hun computer.

De echte Star Trek-fan heeft zijn pc-kast vakkundig verbouwd tot een Enterprise-look-alike en bedient zijn pc met een futuristische 3D-muis. Toch knaagt er iets. Oké, een transporter naast de monitor is best cool, maar die plastic Scotty staat er toch wat levenloos bij.

Het blijft allemaal behelpen in de echte wereld, waar we nog niets in staat zijn om onszelf naar het werk te beamen. Gelukkig kunnen Trekkies nu hun hart luchten via de Usb Communicator Internet Phone.

Dit apparaatje ziet eruit als een Star Trek Communicator en functioneert als een internettelefoon. Met zijn ingebouwde microfoon en speaker zijn er Skype-gesprekken mee te voeren, maar ook voicechatten in bijvoorbeeld MSN en Ichat is mogelijk. Bovendien kan men zich vermaken met 21 ingebouwde geluidseffecten.

Zoals zijn naam al aangeeft, doet deze Usb Communicator zijn ding via een usb-kabeltje. Het apparaat werkt met Windows XP, Vista en met Mac OS X 10.5. Hij is verkrijgbaar bij Gadget4All en Brando. De prijs bedraagt in beide gevallen ongeveer 35 euro.