Elektronicafabrikant LG kondigde woensdag in Korea een nieuwe serie LCD-tv’s aan, die in staat zijn om beeldsignalen draadloos te ontvangen. De tv’s communiceren hiervoor met een bijhorende ‘Media Box’, waar de kabels in moeten.

Of het nu gaat om standaard-definitiemateriaal of Full HD-beelden, er hoeven geen kabels rechtstreeks de tv in. Deze draden moeten in plaats daarvan in een ontvangstkastje, dat de signalen draadloos doorstraalt naar het beeldscherm. Deze Media Box is netjes weg te stoppen in een kast, om de kabels volledig uit het zicht te werken.

LG brengt de tv’s uit deze nieuwe XCanvas LH 80-serie op de markt in drie versies van 42, 47 en 55 inch. Alle modellen zijn Full HD. Dankzij de usb-poort op de Media Box kunnen ze ook direct foto’s en films vertonen, die op een usb-stick of externe harddisk staan.

De tv’s zijn overigens toch niet helemaal draadloos: er moet wel een stekker in het stopcontact worden gestoken, om ze te laten werken. De lcd-televisies zijn enkel in Korea verkrijgbaar. Of en wanneer de LG deze draadloze tv-techniek naar Europa zal brengen, is niet bekend.