Polaroid heeft een nieuwe versie van haar digitale Polaroidcamera op de markt gebracht. De Polaroid Two kan, net als zijn voorganger, de geschoten foto direct printen zonder tussenkomst van een computer.

De foto's hebben een formaat van 2 x 3 inch en worden binnen 40 seconden uitgedraaid. De camera zelf schiet plaatjes van 5 megapixel. Hij heeft een lcd-beeldscherm van 3 inch waarop de bewuste foto’s een beetje bewerkt kunnen worden.

Zo is het onder andere mogelijk om rode ogen weg te werken of de gevoelige plaat bij te snijden. De camera heeft 4x digitale zoom. Met een volle batterij zijn vijftien foto’s te printen. Dit gebeurt op stevig, hittebestendig fotopapier. Dat papier is tevens een sticker, waardoor de foto direct overal opgeplakt kan worden.

Verder zit er op deze camera een zelfontspanner en een videomodus, waarmee filmpjes met geluid gemaakt kunnen worden. De Polaroid Two, die ook wel Polaroid PoGo Instant Digital Camera wordt genoemd, is vanaf 11 mei verkrijgbaar. Hij gaat zo'n 260 euro kosten.