Transcend is samen met eSOBI Inc. aan de slag gegaan om een extra handige usb-stick op de markt te brengen. Voorzien van de krachtige eSOBI software maakt de verbeterde versie van de 8GB JetFlash V30 het digitale leven makkelijker dan ooit.

eSOBI is een multifunctionele internet-applicatie die een RSS-reader, een meta-search engine en een informatiebibliotheek integreert in een gemakkelijk te gebruiken interface. De JetFlash is daarmee niet alleen een praktisch opslagapparaat, maar ook een hulpmiddel voor het lezen van RSS-feeds, cross-engine web searching en gecentraliseerd file-management om internetdata te kunnen beheren.

Gebruikers kunnen zich abonneren op 21 vooraf ingestelde regionale kanalen, zoals nieuwskanalen en zoeken via Google, Yahoo en MSN tegelijkertijd. Tevens is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de webpagina van eSOBI, voorzien van een ingebouwde web-editor. Hiermee kan nieuws en informatie gedeeld worden met derden. De JetFlash van Transcend is momenteel verkrijgbaar vanaf 23 euro.