Wie als fabrikant geen tijd en geld wil besteden aan de innovatie van randapparatuur voor de computer, maar die dingen toch wil verkopen, doet er verstandig aan een opmerkelijk of zelfs bizar idee te realiseren.

En zo ontstond de doorzichtige muis met daarin een spin gegoten in amber. Ook is er een smiley getekend op de bediening van de muis. Wat de spin en de smiley met elkaar te maken hebben is in het geheel niet duidelijk.

De muis is verkrijgbaar als simpel doorzichtig apparaatje of als glow in the dark. Hij heeft ook blauwe, rode en groene verlichting zodra hij aangesloten wordt. Daarbij is er niet alleen de keus uit een spin in amber. Ook andere insecten en beestjes kunnen zich in de muis bevinden. Denk bijvoorbeeld aan schorpioenen, kevers, sluipwespen, krabben, schelpen en zelfs bloemen.

Deze optische muis heeft een afmeting van 119 x 62 x 40 millimeter. De muis toont de schoonheid van insecten in hun natuurlijke staat, aldus zijn verkopers. De muis is vooral bedoeld als souvenir of een ideaal relatiegeschenk. Hij is online te bestellen, zijn prijs staat echter niet op de website.