iRiver heeft een nieuwe elektronisch woordenboek aangekondigd. De Dicple D7 heeft een strak design en een klein formaat, waardoor hij makkelijk in een broekzak past.

Dit woordenboek heeft een lcd-touchscreen van 3 inch die handschriften herkent. Hij kan de woorden laten horen in het geluid van de bewuste taal. Zo weet zijn gebruiker hoe hij de woorden zelf moet uitspreken.

De Dicple D7 bevat de beroemde Encyclopedia Britannica en 24 andere woordenboek uit verschillende talen. Ook zitten er allerlei aardigheidjes op die in de meeste gevallen nauwelijks iets met woordenboeken te maken hebben.

Hij kan bijvoorbeeld ook filmpjes afspelen met 30 fps. Hij heeft een SRS WOW HD sound driver. En verder heeft hij een geïntegreerde fm-radio, een flash-speler, een pdf-viewer, een foto-viewer, een microSD-kaartslot en opname-mogelijkheden.

De Dicple D7 van iRiver komt in 2 versies, te weten een woordenboek met een opslagcapaciteit van 4GB en eentje met een opslagcapaciteit van 8GB. De prijs komt vermoedelijk op respectievelijk 155 euro en 180 euro.